Dit moet je weten over lokale SEO

Dit moet je weten over lokale SEO

Zodra je je als bedrijf gaat bezighouden met onlinemarketing, maak je vrij snel kennis met de term ‘SEO’. Minder bekend – maar niet minder relevant – is de term ‘lokale SEO’. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over lokale SEO. Je komt te weten hoe belangrijk het is om goede resultaten te behalen en wat je kunt doen om te verbeteren op het gebied van lokale SEO.

Wat is lokale SEO

Lokale SEO is SEO waarbij je je richt op je doelgroep in een specifieke regio. Als je product vooral voor mensen in de nabije omgeving relevant is, speelt lokale SEO een essentiële rol. Voor een hoop producten en diensten geldt immers dat mensen niet bereid zijn om stad en land af te reizen. Logischerwijs geven mensen vaak de voorkeur aan een product dat in de nabije regio wordt aangeboden. Met behulp van SEO zorg je dat jouw website vindbaarder wordt voor mensen in de regio.

Hoe belangrijk is lokale SEO

Vooral voor bedrijven waarbij de fysieke locatie een grote rol speelt bij het aanbieden van een product is het belangrijk om met de lokale SEO rekening te houden. Het is een manier om zichtbaar te blijven voor je doelgroep. Omdat lokale SEO door veel bedrijven over het hoofd wordt gezien, kun je veel resultaat boeken door te focussen op lokale zoekopdrachten.

Dit moet je weten over lokale SEO

Dit kun je doen om de lokale SEO te verbeteren

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de lokale SEO te verbeteren. Om te beginnen moet je je blijven verdiepen in de lokale zoekopdrachten die door je doelgroep worden gebruikt. Meestal kun je al veel bereiken door de plaatsnaam in één of meerdere zoektermen te verwerken. Onderzoek zorgvuldig welke lokale zoektermen het relevantst zijn. Pas deze vervolgens tactisch toe in de titels en de metabeschrijvingen.

Dit moet je weten over lokale SEO

Online reviews

Bij lokale SEO spelen online reviews een belangrijke rol. Bij lokale SEO gaat het doorgaans om een product of dienst met een fysieke locatie. Wat betreft diensten met een fysieke locatie, zullen potentiële klanten wellicht sneller een beroep op online beoordelingen. Door mensen aan te sporen om een positieve beoordeling achter te laten, bouw je vertrouwen op.

Hulp van een specialist

Er komt veel kijken bij lokale SEO, zeker als je dit goed wilt aanpakken en het up-to-date wilt houden. Laat lokale SEO uitbesteden als je verzekerd wilt zijn van een goede aanpak. Dan weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om je lokale potentiële klanten te bereiken. Als je het aan een goed SEO bureau overlaat, kun jij je op je bedrijfsvoering blijven focussen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *